Ударац Куртију из САД, блокирано 200 милиона

milenijum

илустрација

Сједињене Америчке Државе блокирале су траншу од 50 милиона долара вредних инвестиција, као први ударац влади Аљбина Куртија због одбијања да укине таксе на производе из БиХ и централне Србије, јављају приштински медији.

Ударац Куртију из Вашингтона, блокирано 200 милиона долара

Блокирани програм улагања износи 200 милиона долара. Приштински дневник Експрес наводи да је шеф програма "Миленијум челенџ корпорејшн" Шон Каирнкрос јуче  у телефонском разговору обавестио Куртија о одлуци која је донета у Вашингтону. 

Приштински дневник Експрес наводи да је шеф програма "Миленијум челенџ корпорејшн" Шон Каирнкрос раније данас у телефонском разговору обавестио Куртија о одлуци која је донета у Вашингтону.  
Средства која су управо блокирана део су 150 милиона долара вредног пројекта. Лидер Демократског савеза Косова Иса Мустафа је  најавио могућност да Американци блокирају помоћ косовским институцијама због одбијања Куртијеве владе да укине таксе. Ова мера, долази након више упозорења Вашингтона Куртију да безусловно повуче таксу и омогући наставак дијалога са Београдом. Али Курти је охрабрен ставовима Европске уније која није тако чврста у захтевима за безусловним укидањем таксе. Сутра у Приштину долази француско-немачка делегација коју чине саветници канцеларке Ангеле Меркел и председника Емануела Макрона. Очекује се да дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине буде главни разлог посете гостију из Париза и Берлина, а пред могући одлазак Аљбина Куртија у Берлин.
 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema saznanjima Inforsa, crnogorske agenture po regionu šire glasine da je postignut sporazum Vučić-Đukanović o spasavanju turističke sezone u Crnoj Gori.

Oko pet posto! Suštinski, na to se svodi. Hvala Evropskoj Uniji na donacijama.

Beograd dobija mrežu "pametnih" telefonskih govornica, a prvih 50 biće postavljene u centralnim beogradskim opštinama u okviru projekta digitalizacije telefonskih govornica, koji je predstavljen u Naučno-tehnološkom parku.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone