Glas Javnosti

Ударац Куртију из САД, блокирано 200 милиона

Vesti
Autor: РТС

Сједињене Америчке Државе блокирале су траншу од 50 милиона долара вредних инвестиција, као први ударац влади Аљбина Куртија због одбијања да укине таксе на производе из БиХ и централне Србије, јављају приштински медији.

Ударац Куртију из Вашингтона, блокирано 200 милиона долара

Блокирани програм улагања износи 200 милиона долара. Приштински дневник Експрес наводи да је шеф програма "Миленијум челенџ корпорејшн" Шон Каирнкрос јуче  у телефонском разговору обавестио Куртија о одлуци која је донета у Вашингтону. 

Приштински дневник Експрес наводи да је шеф програма "Миленијум челенџ корпорејшн" Шон Каирнкрос раније данас у телефонском разговору обавестио Куртија о одлуци која је донета у Вашингтону.  
Средства која су управо блокирана део су 150 милиона долара вредног пројекта. Лидер Демократског савеза Косова Иса Мустафа је  најавио могућност да Американци блокирају помоћ косовским институцијама због одбијања Куртијеве владе да укине таксе. Ова мера, долази након више упозорења Вашингтона Куртију да безусловно повуче таксу и омогући наставак дијалога са Београдом. Али Курти је охрабрен ставовима Европске уније која није тако чврста у захтевима за безусловним укидањем таксе. Сутра у Приштину долази француско-немачка делегација коју чине саветници канцеларке Ангеле Меркел и председника Емануела Макрона. Очекује се да дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине буде главни разлог посете гостију из Париза и Берлина, а пред могући одлазак Аљбина Куртија у Берлин.
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR