Glas Javnosti

У Хрватској потврђен други случај корона вируса

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Beta

У Хрватској је забележен и други случај заразе корона вирусом, потврдио је министар здравства Вили Берош за Хрватску радио телевизију (ХРТ).Он је рекао да је реч о брату младића који се сматра нултим пацијентом у Хрватској.

"То је било и очекивано, наиме брат првог позитивног болесника такодје је позитиван, такодје има лакшу клиничку слику. Добро је да је његова девојка негативна, она је задржана и даље на посматрању, па ће се пратити њено стање", рекао је министар.

О првом случају заразе коронавирусом јуче је известио премијер Андреј Пленковић рекавши да је заражени младић боравио у Милану од 19. до 21. фебруара. Он се налази у карантину у загребачкој болници и има благе симптоме болести.

Хрватски медији су објавили да је реч о о 26-годишњем младићу који је с девојком био у Милану на утакмици Лиге првака, а запослен је у Ериксону Никола Тесла у Загребу. Пошто је он прошлог петка, по повратку из Милана, био на послу, сви запослени те фирме до даљег ће радити од куће.

Према досадашњим подацима, девојка која је са зараженим младићем била у Милану, има негативан налаз на корона вирус, али је задржана у болници на посматрању.

Више особа налази се у болничком или кућном карантину и чекају се њихови налази.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR