Glas Javnosti

PORUKA IZ GORNJIH NEDELJICA: Okomili su se na nas, HOĆE DA NAS SATRU! (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Ukoliko se ne prihvati zahtev da se trajno zabrane istraživanja i eksploatacija litijuma i bora u Srbiji, meštani iz delova naše zemlje gde se planiraju rudnici postaviće, posle protesta u četvrtak uveče, šatore i neprekidno protestovati u parku kod Predsedništva Srbije.

To je za „Glas javnosti“ najavio Zlatko Kokanović iz udruženja „Ne damo Jadar“ iz Gornjih Nedeljica, koji se priprema za sutrašnji protest i kampovanje u centru Beograda. Kompanija „Rio Tinto“ i dalje je veoma aktivna u dolini Jadra, kao da nema nameru da se povuče, naveo je Kokanović i pozvao građane na sutrašnji protest. 

– Mi ne branimo samo dolinu Jadra, već celu Srbiju. Ako ovo prođe, biće toliko rudnika da će naša Srbija bukvalno biti izbušena. Neko se okomio na nas, kao da hoće da uništi srpstvo i srpski narod – rekao je Kokanović i pozvao državno rukovodstvo da posluša glas naroda. 

Govorio je o tome šta „Rio Tinto“ radi u dolini Jadra, ko su nezvani gosti, šta (ne) čine inspektori, kako reaguju meštani, kako će izgledati kampovanje kod Predsedništva, do kada će trajati...
Ceo razgovor možete pogledati u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR