Glas Javnosti

MIGRANT pokušao da SILUJE DEVOJKU kod MALOG POŽAREVCA, kamp BUKNUO U PLAMENU! (VIDEO)

TV Fajter
Autor: Glas javnosti

Meštani Malog Požarevca ogorčeni su nakon što je, krajem prošle godine, migrant iz obližnjeg nelegalnog migrantskog kampa pokušao da siluje maloletnu devojku iz ovog mesta. 

To je, pričaju za „Fajter“ revoltirani građani, bio vrhunac njihovih problema koje godinama imaju zbog migranata iz tog kampa koji se slobodno šetaju po okolini, ulaze u naselje i čine da se stanovnici ne osećaju bezbednim. Do sada je, kažu, bilo oko 50 prijava policiji. 

Naša ekipa je sa meštanima obišla improvizovani kamp koji se nalazi u šumi kod obližnje benzinske pumpe. Nikoga nismo zatekli u kampu, a prema priči meštana, tu borave mlađi muškarci.  

Inače, napadača, koji je došao iz Pakistana, policija je uhapsila kod granice sa Mađarskom. Devojka ga je identifikovala, on je saslušan i određen mu je pritvor. Terete ga za pokušaj silovanja, pljačku i napad hladnim oružjem, ispričao je otac napadnute sedamnaestogodišnje devojke.

Nakon pokušaja silovanja maloletnice, meštani su pokrenuli peticiju kojom zahtevaju hitno rušenje divljeg kampa i policijsku patrolu koja bi obilazila kritične lokacije, kako se migranti ne bi dalje zadržavali na tom mestu.  

U međuvremenu, nelegalan migrantski kamp je srušen i zapaljen. 

S obzirom na to da je kamp i ranije rušen, a da su ga migranti uvek obnavljali, glavni problem je, očigledno, to što migranti ostaju na ovoj lokaciji koja je, prema rečima meštana, deo njihove rute.

Neophodno je, kako ističu naši sagovornici, da migranti budu smešteni u legalne, državne centre za azil. Tim povodom obratili smo se republičkom Komesarijatu za izbeglice i migracije.

Pitali smo nadležne u Komesarijatu da li su upoznati sa zbivanjima u Malom Požarevcu, šta će tim povodom preduzeti, kao i koliko takvih nelegalnih migrantskih kampova, odnosno migranata, van državnih centara za azil ima u Srbiji i šta će učiniti da se taj problem reši?

Očekujemo odgovore.  

U priloženom videu pogledajte šta se dešavalo dok smo bili u Malom Požarevcu, šta su nam ispričali meštani, kako je izgledao divlji kamp i kako ga guta plamen.  
BONUS VIDEO: PET SOČNIH JELA ZA BOŽIĆNU TRPEZU - RECEPTI URBANE DOMAĆICE

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR