Glas Javnosti

GLAS JAVNOSTI NA RIBOLOVAČKOM TAKMIČENJU U PADINSKOJ SKELI: U ČEMU JE TAJNA NAJBOLJE RIBLJE ČORBE? (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Sportsko ribolovačko društvo „PKB Pančevački rit“ iz Padinske skele 20 godina zaredom organizuje takmičenje u pripremanju riblje čorbe i u bacačkim disciplinama. Tako je bilo i ove godine.

Učestvovalo je 16 ekipa. Jutarnja kiša nije omela okupljanje, došli su i ribolovci iz drugih mesta. Ubrzo je granulo sunce, što je još više popravilo inače dobru i veselu atmosferu u kojoj nije bilo važno ko je pobedio.

Cilj manifestacije je druženje i omasovljavanje ribolovačkog sporta, kaže za „Glas javnosti“ Dragan Ćurčić, predsednik Sportskog ribolovačkog društva „PKB Pančevački rit“ u Padinskoj skeli, uz napomenu da su ovo okupljanje ribolovaca organizovali uz pomoć opštine Palilula i ljudi dobre volje. Zadovoljan je odzivom, s obzirom na vremenske prilike.

-Nažalost, naši ribolovci pecaju svuda, samo ne u kanalima Pančevačkog rita, jer su oni jako zatravljeni, plitki, zagađeni. Zato pecamo na Tamišu, Dunavu, Begeju i na drugim mestima. Kada ovde organizujemo takmičenje imamo problem da nađemo čistinu kako bismo mogli da pratimo našu decu ribolovce, da neko ne upadne u vodu i da se desi nešto što ne bi trebalo – objašnjava Ćurčić.

Kako je proteklo druženje ribolovaca u Padinskoj skeli? Kako se sprema najbolja riblja čorba? Ekipa „Glasa javnosti“ bila je na licu mesta i pogledajte šta smo zabeležili.

(Gls javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR