Тужиоцу су Срби криви за све

Мило дјук

Главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић је, у покушају да придобије додатну наклоност свог главног политичког покровитеља Мила Ђукановића и на тај начин осигура реизбор, изјавио да Специјално државно тужилаштво (СДТ) Црне Горе спроводи извиђај према више неименованих припадника (БИА) и МУП Србије, а због сумње да су ометали истражне радње у предмету државни удар.

 

Да подсетимо, реч је о измишљотини Ђукановићевог режима којом је црногорска опозиција оптужена да је на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године наводно покушала да, у спрези са руским обавештајним структурама и групом српских туриста-десничара, насилно свргне црногорски режим, све у циљу да буде спречена да победи на поменутим изборима и оконча вишедеценијску владавину Ђукановићеве хоботнице познате као Демократска партија социјалиста (ДПС). Притом, Катнић је, у контексту документа о исказу сведока-сарадника СДТ у предмету „државни удар“, ментално неуравнотеженог Александра-Саше Синђелића, добијеног у јануару ове године од Тужилаштва Србије, инсинуирао да су припадници БИА и МУП Србије злоупотребили службена овлашћења према Синђелићу. Уједно, у крајње дрском маниру је изразио спремност да помогне српским правосудним органима ако одлуче да покрену истрагу против припадника БИА и МУП по наведеном основу. Изгледа да је код Катнића, који је био и главни Ђукановићев „привезак“ приликом креирања наводног државног удара, присутна нервоза не само због питања реизбора, него и због свести да доскора наизглед монолитна структура црногорског режима све више подрхтава, те да ће, када се коначно сруши, што сада делује веома извесно, бити међу првима који ће се наћи на оптуженичкој клупи. А тада неће бити Дон Мила да га заштити и омогући му да даље спроводи непочинства којима суштински поткопава црногорско правосуђе и његову независност.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Evropska zemlja u koju Srbija najviše izvozi i od koje ekonomski značajno zavisimo i zvanično je u recesiji. Korona kriza smanjila je nemački BDP za prva tri meseca ove godine za 2,2 odsto, što je najveći pad ove zapadnoevropske ekonomije u poslednjoj deceniji. I tu nije kraj.

На јучерашњој седници Председништва странке одлучено је да ће име министра пољопривреде бити одмах иза носиоца листе Александра Вучића. 

U okviru sporazuma koji je postigla sa zemljama OPEK-a, Rusija je spremna da za 14 odsto smanji proizvodnju nafte, odnosno za 1,6 miliona barela dnevno.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone