TUŽILAŠTVO: NIJE UTVRĐEN IDENTITET POLITIČARA PEDOFILA, JURIĆ TVRDI SUPROTNO

jurić glas

Foto: Glas javnosti/ilustracija

Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić" nakon saslušanja u tužilaštvu koje je trajalo tri sata, rekao je da je sve papire, fotografije i dokaze koje je imao o političaru pedofilu predao tužilaštvu, dok je više javno tužilaštvo saopštilo je da se nije došlo do saznanja ko je navodni političar pedofil.

Jurić je istakao da mu je žao što se od priče o političaru pedofilu napravila afera.

-Ne želim da pravim afere. Sada kada sam ispričao sve zameniku tužioca stavio sam tačku na tu priču - rekao je Jurić.

On je istakao da je tužiocu naveo ime političara za kog sumnja da je pedofil.

-Dalje o ovom slučaju ne smem da pričam - rekao je Jurić.

Upitan je i za navodne pretnje koje je dete Biljane Popović Ivković dobijalo nakon što su se njih dvoje sukobili tokom gostovanja u jutarnjem programu jedne televizije.

-Ne znam za to, žao mi je ako je to istina. Protivnik sam svakog nasilja, apelujem da ako je iko pretio i Biljani i njenom detetu to ne sme da radi- kazao je Jurić.

Tužilaštvo kaže drugačije

-Na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru sa Jurićem, nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela obljuba nad detetom- izjavila je portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Takođe, kako je dodala, nema podataka ni o identitetu maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno, a koje je u vreme izvršenja krivičnog dela imalo 13 godina.

Zbog toga, kako kaže portparolka, Tužilaštvo za sada još uvek nema dovoljno informacija neophodnih za pokretanje predkrivičnog postupka, a o daljem postupanju će blagovremeno obavestiti javnost.

(Izvor: Blic/Nova/Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Од мере забране изузета су само теретна возила.

Главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић је, у покушају да придобије додатну наклоност свог главног политичког покровитеља Мила Ђукановића и на тај начин осигура реизбор, изјавио да Специјално државно тужилаштво (СДТ) Црне Горе спроводи извиђај према више неименованих припадника (БИА) и МУП Србије, а због сумње да су ометали истражне радње у предмету државни удар.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone