Glas Javnosti

Тужилац је дужан народу истину

Vesti
Autor: Националист

Демократски фронт је прошле недеље на конференцији за штампу обавестио црногорску јавност да је у Виши и Апелациони суд упутио допис којим обавештавада је у Специјално државно тужилаштво упућен документ који у потпуности обара пресуду за државни удар.

 

Андрија Мандић и Милан Kнежевић су затражили од Вишег и Апелационог суда обавештење да ли су упознати са садржајем тог документа, јасно наводећи број дописа и број предмета. Подсећамо да су почетком марта 2019. године објављена два видео снимка Саше Синђелића у којима он у потпуности негира било какво учешће и завјеру на дан парламентарних избора.

Адвокати одбране су затражили од судског вијећа Сузана Мугоше, Драгице Вуковић и Весне Пеан, да ове снимке уврсти у доказни материјал, али је она то одбила уз образложење да не постоји документ да су ови снимци прибављени у складу са ЗKП-ом. ДФ основано сумња да се документ који је од стране Вишег јавног тужилаштва адресиран на Миливоја Kатнића и Сашу Чађеновића односи управо на ова два снимка, и да их ГСТ противзаконито скрива од Вишег и Апелационог суда, али и од отпужених и њихових адвоката.

Судија известилац Апелационог суда требало би да након достављеног дописа Андрије Мандића и Милана Kнежевића, по службеној дужности затражи од Миливоја Kатнића да овом суду достави документ добијен од стране Вишег јавног тужилаштва Републике Србије. Међутим, пошто знамо да се у заробљеном правосуђу то неће догодити, ДФ ће наредних дана наставити са разобличавањем ове хоботнице огрезле у злоупотреби службеног положаја, и подниети захтјев за изузеће одређених судија са конкретним доказима њхове корумпираности и недостојности обављања судске функције али и на отварању главног претреса кад буде одржано рочиште.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR