Тржиште некретнина у Новом Пазару вредно 38 милиона евра

Novi Pazar

Тржиште некретнина у Новом Пазару прошле године било је вредно око 38 милиона евра, па тај град са Зрењанином дели седмо место на листи локалних самоуправа у Србији по количини новца издвојеног за куповину непокретности, објавио је радио Сто плус.

Према званичним подацима Регистра цена непокретности Републичког геодетског завода (РГЗ), најскупља некретнина у Новом Пазару у 2019. години била је приземна кућа у Черкез Махали са близу 14 ари плаца, која је новог власника коштала 890.000 евра, са намером да изгради стамбени комплекс од седам спратова.

У близини ње, за изградњу исте вишеспратнице, купљена је и кућа са четири ара плаца за 296.000 евра. Две куће, са укупно 16 ари плаца, у Првомајској улици продате су за 450.000 евра, а вишеспратна кућа у Дубровачкој за 395.000 евра.

Друга највреднија некретнина у Новом Пазару била је кућа са девет ари плаца у Крагујевачкој улици, која је коштала 550.000 евра, док је објекат са осам ари плаца у истој улици продат за 200.000 евра.

Према подацима РГЗ, извучених из уговора о купопродаји непокретности, просечна цена квадрата станова у староградњи у Новом Пазару била је 692 евра, с тим што је најјефтинији квадрат плаћен 286, а најскупљи 1.045 евра.

Када је реч о новоградњи, просечна цена квадрата је 852 евра, најнижа 486, а највећа 1.200 евра. Највредније тржиште непокретности у прошлој години било је у Београду (2,2 милијарде евра), а потом следе Нови Сад (470 милиона), Ниш (111 милиона), Суботица (78 милиона), Крагујевац (65 милиона), Панчево (54 милиона) и Зрењанин

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

У Новом Саду је ухапшен познати лекар судске медицине који је у више наврата сексуално узнемиравао и злостављао 13-огодишњу девојчицу.

Није тајна да поглед у историју Балкана може бити веома поучан када анализирамо савремене процесе који се одвијају у том региону. Чланак о црногорском краљу Николи наишао је на, како смо приметили, одређено интересовање читалаца портала „Балканист“, што нас је навело да се поново осврнемо на догађаје на Балкану почетком 20. века.

Prvi oboleli pacijent od virusa korona sa područja iriške opštine, preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета