Glas Javnosti

TRAGIČNO SVEDOČANSTVO JEDNE VLADAVINE: Uskoro serija o ubistvima za vreme Miloševićevog režima 'SRCE ZLOČINA' (FOTO)

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Slobodan Milošević biće tema i nove dokumentarno-igrane serije.

Publika će nove epizode programa „Srce zločina“ moći da prati od jeseni na RTS, a druga sezona se bavi ubistvima za vreme režima Slobodana Miloševića.Prva epizoda posvećena je misterioznoj smrti novinarke Dade Vujasinović, a ostali junaci biće muškarci ubijeni devedesetih. Rekonstrukcije slučajeva snimane su na autentičnim lokacijama, sa akterima koji su u velikom broju slučajeva i sami učestvovali u istragama. Priče su ilustrovane i sudskom i policijskom dokumentacijom - fotografijama, snimcima i dokumentima.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

“ Ne znam kako da Vam objasnim, jednostavno se ne plasim. “

Објава коју дели Branka Peruničić (@njezvanovanjetocka) дана

Neki zločini su priča za sebe, a neki su poslužili kao povod za analizu sličnih situacija i problema koji dovode do nasilja, ubistava i drugih krivičnih dela.

Sagovornici su svedoci zločina, žrtve, policajci, sudije, tužioci, advokati, doktori, psiholozi, forenzičari, predstavnici državnog i nevladinog sektora.

Novinarku Dadu Vujasinović igra Jovana Stević, koja je već igrala novinarku u seriji „Ubice mog oca“. Mlada glumica prvo je diplomirala menadžment u umetnosti i novinarstvo, a zatim u 31. godini upisala i glumu u klasi Vide Ognjenović i Ivana Bosiljčića na Fakultetu savremenih umetnosti. Zakon dopušta da se na državnom fakultetu primaju samo glumice mlađe od 25 godina.

- Četvrti put igram novinarku, a ovo je prvi put moja glavna uloga - kratko je rekla Jovana za Kurir, koja nije mogla da na otkrije više detalja o samoj seriji.

Pored dokumentarno-igranog serijala „Srce zločina“, publiku naredne godine očekuje serija „Porodica“, čiji junaci će biti članovi porodice Milošević. Pet nastavaka kao reditelj i scenarista potpisuje daroviti autor mlađe generacije Bojan Vuletić. Očekuje se da ova priča privuče veliku pažnju publike ne samo iz Srbije.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR