Glas Javnosti

STIGLO OBJAŠNJENJE ZAŠTO JE PAO SNAPCHAT: Problem delimično rešen

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Na nepunih sat vremena u toku večeri pale su mnoge platforme. Čini se da se sve polako vraća u normalu,a stiglo je i objašnjenje šta je uzrok padu.

Čini se da se sajtovi i usluge kao što su Spotifi, Discord, Snapchat i Etsi oporavljaju nakon nestanka zbog kojeg su oni, kao i mnoge druge lokacije, pali na nešto manje od sat vremena u utorak.
 

Čini se da je krivac za prekide bio Gugl Klaud, a stranica sa statusom usluge i dalje pokazuje da problem sa umrežavanjem trenutno uzrokuje probleme što dovodi do 404 grešaka koje su se pojavile na pogođenim veb stranicama. Ažuriranje stranice sa statusom objavljeno u 13:17 ET kaže da je „problem sa umrežavanjem u oblaku delimično rešen“, i čini se da se većina usluga vraća u život, iako se kod nekih javlja nekoliko grešaka ili dugo vremena učitavanja. Google-ova statusna stranica napominje da trenutno ne postoji ETA kada će problem biti u potpunosti rešen.

Pogled na DovnDeteckor pokazuje veliki uticaj problema, pri čemu sve, od Pokemon Go-a do Home Depot-a, ima probleme. Kontaktirali smo neke od pogođenih kompanija i ažuriraćemo ovaj post kako više informacija bude dostupno.

 


Traker je pokazao da su mnoge usluge počele da imaju probleme u isto vreme, što ukazuje na probleme sa zajedničkim provajderom, a ne na nešto poput prekida ISP-a ili pojedinačnih lokacija koje slučajno imaju probleme u isto vreme. Slično prethodnim prekidima koji su nastali zbog problema u Fastli-u ili AVS-u, oslanjanje usluga na druge provajdere može im pomoći da ponude sadržaj u velikom obimu, ali ako postoji problem, svi oni mogu da se sruše odjednom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR