Glas Javnosti

Svetlana Ceca Bojković: Divno je i lako vladati narodom koji je neobavešten, neobrazovan i koji se lepi i pali na sentimentalne izjave!

Vesti
Autor: Glas javnosti

"Pripadam ljudima koji su izgubili poverenje u ovu vlast posle svih nerazrešenih afera i toga da od ujutru do uveče, koji god okrenete kanal na televiziji ili radiju, slušate predsednika koji je čas nervozan, čas tužan, čas je dobar, čas je besan… To nije ponašanje ozbiljnog političara, ali čovek stoji tu gde stoji i ima svoje sledbenike koji će to biti samo dotle dok je on na toj poziciji", kaže

Glumica Svetlana Ceca Bojković dala je intervju za dnevni list “Danas” u kome je govorila o pandemiji koronavirusa u Srbiji i svetu, domaćim medijima, pozorištu, vlasti i opoziciji.

“Nikad ništa nije imalo ovakav marketing kao koronavirus. Opet podvlačim, nisam lekar, ali meni sve ovo više deluje kao infodemija, a ne pandemija”, ocenjuje Ceca Bojković. Ona za dnevni list “Danas” kaže da je svejedno disciplinovana i da se pridržava svih mera koje propisuju stručnjaci ali da infodemija značajno utiče na društveno političku klimu u celom svetu.

“U toj infodemiji, ne samo Srbija, nego mnogi unutar svojih država koriste ovu situaciju za podizanje ekonomije, vlasti i čega sve ne. Što se tiče naše situacije, pripadam ljudima koji su izgubili poverenje u ovu vlast posle svih nerazrešenih afera i toga da od ujutru do uveče, koji god okrenete kanal na televiziji ili radiju, slušate predsednika koji je čas nervozan, čas tužan, čas je dobar, čas je besan… To nije ponašanje ozbiljnog političara, ali čovek stoji tu gde stoji i ima svoje sledbenike koji će to biti samo dotle dok je on na toj poziciji. Tako da je pored korone to bila još jedna agresija kojoj smo bili izloženi od predsednika koji nas je proglasio za „divne bake i deke“” – kaže Ceca Bojković za pomenuti list.

Čuvena glumica je takođe izjavila da u Srbiji vladaju velika medijska ograničenja, zbog čega je, kako kaže, narod neobavešten.

“Ovde vladaju izrazito velika medijska ograničenja, a u takvim uslovima je divno i lako vladati narodom koji je neobavešten, neobrazovan i koji se lepi i pali na sentimentalne izjave kad je u pitanju ljubav ali i mržnja prema protivnicima. Sve zajedno je veoma opasno i stvara zapaljivu atmosferu sa potencijalnim sukobom u našoj maloj Srbiji”, izjavila je ona.

Upitana kako vidi ponašanje nadležnih prema umetnicima i radnicima u kulturi tokom vanrednog stanja ona za “Danas” ocenjuje da ih isprva nadležni nisu ni registrovali.

“Prvo uopšte nisu obraćali pažnju na peticije koja su strukovna umetnička udruženja podnela Ministarstvu kulture i informisanja. Navodno, Ministarstvo je to predložilo na razmatranje Vladi, ali ona nije imala vremena da se time u tom trenutku bavi. Kad je konačno donela odluku o pomoći građanima, umetnici koji nisu nigde zaposleni su bili potpuno preskočeni. O tome je pisano i u Ninu. Mi iz Udruženja smo sakupljali potpise za peticiju i kad smo došli do 5.000 Vlada nas se napokon setila, ali verovatno da se to ne bi ni desilo da nije izbora. Odlučeno je da se podeli minimalac za tri meseca od 30.000 dinara samostalnim umetnicima ali i tom uredbom nisu obuhvaćeni svi umetnici.”

Rešenje situacije ne vidi ni u opoziciji jer, kako kaže, ni u nju nažalost nema poverenja.

“Nalazimo se u šah mat poziciji. Čovek ne zna za koga da glasa i ne zna da li uopšte da izađe na izbore. Ja recimo nisam sigurna da li ću izaći jer još uvek ne znam šta se sve nudi, a na političkoj sceni se sad pojavljuju novi akteri u opoziciji koji su u političkom smislu amateri. Imaju srca. Bune se, ali nemaju politički zanat. Mislim na Sergeja Trifunovića dok za ovaj ostali deo ne znam šta da kažem budući da su se demokrate, za koje sam i sama glasala, obrukale pre nego što su naprednjaci došli na vlast – tim pre što su im omogućili da pobede”, ističe Ceca Bojković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR