Glas Javnosti

ZVANIČNA MOSKVA: Zapad i Priština da shvate da im je projekat ugnjetavanja Srba na Kosovu osuđen na PROPAST!

Svet
Autor: Glas javnosti

Iz Moskve poručuju da je projekat Zapada koji se odnosi na ugnjetavanje Srba na Kosovu i raspirivanje nacionalizma u startu osuđen na propast.

Zapad je, prema saopštenju iz Moskve, glavni pokrovitelj radikalnih kosovskih Albanaca i slepo ih podstiče na pokušaje ugnjetavanja srpskog stanovništva na KiM.

- Prištinska vrhuška je odavno trebalo da shvati da su pokušaji da se provokacijama preostali svet ubedi u održivost ozloglašene ‘kosovske državnosti’ u startu osuđeni na propast. Raspirivanje albanskog nacionalizma i šovinizma, sistematsko ugnjetavanje srpskog i drugog nealbanskog stanovništva, pritisak na SPC svedoče o neodrživosti tog projekta - istaklo je rusko Ministarstvo, a prenose Novosti.
 
Još se dodaje da ćutanje Zapada odavno ne čudi i da EU ne uspeva da se izbori sa svojom ulogom.

- To je simptom slepog podsticanja radikalnih kosovskih Albanaca od strane njihovih pokrovitelja. Evropska unija kojoj je Generalna skupština UN dodelila posredničku funkciju u dijalogu Beograd-Priština očigledno ne uspeva da se izbori sa svojom ulogom s obzirom na to da posle skoro devet godina od postizanja sporazuma nije u stanju da savlada to što kosovski Albanci sabotiraju ispunjavanje obaveza po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

Iz Moskve ponavljaju stav da je trajno rešenje kosovskog problema moguće jedino na osnovu međunarodnog prava, odnosno Rezolucije SB UN 1244, kojom je precizirano da je pokrajina deo Srbije.

- Upravo na bazi tog dokumenta mogu i treba da se vode pregovori Beograda i Prištine. Njihov rezultat treba da bude trajno rešenje koje će zadovoljiti srpsku stranu i koje će biti odobreno u Savetu bezbednosti - ističu u ruskom Ministarstvu, a prenose Novosti.

Iz Ministarstva takođe izražavaju zabrinutost zbog ideje o stvaranju "Velike Albanije" nazivajući je podrivačkom "jer je bilo kakvo zakulisno menjanje granica u regionu po definiciji destruktivno za ionako krhku stabilnost u tom delu Evrope".

BONUS VIDEO: POZNATI PROFESOR O BUDUĆNOSTI NOVAKA ĐOKOVIĆA



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR