Glas Javnosti

ZAHAROVA UBITAČNA: "SAD i saveznici na pragu vojnog sukoba sa Moskvom"

Svet
Autor: Glas javnosti

To bi značio direktan oružani sukob između nuklearnih sila, rekla je Zaharova

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici "lelujaju" na ivici otvorenog vojnog sukoba sa Moskvom, koji bi bio opterećen nuklearnim tenzijama, rekla je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Nakon što su izazvali eskalaciju ukrajinske krize i pokrenuli nasilnu hibridnu konfrontaciju sa Rusijom, Vašington i njegovi saveznici opasno se klate na ivici otvorene vojne konfrontacije sa našom zemljom, što znači direktan oružani sukob između nuklearnih sila - navodi se u saopštenju.

Zaharova je takođe kritikovala pokušaje Japana da "naslika Rusiju kao zemlju koja predstavlja nuklearnu pretnju".

- Neprihvatljivo je pokušavati da se iz propagandnih razloga iskrivi logika odvraćanja, na čemu se zasnivaju zvanične izjave Rusije o nuklearnim pitanjima, kao i da se prikažemo kao zemlja koja preti da upotrebi nuklearno oružje - rekla je Zaharova.

Ona je dodala da su ton i fokus izjava japanskog premijera Fumija Kišide o pitanju nuklearnog oružja zbunjujući.

- Primili smo k znanju nedavne antiruske primedbe Kišide, uključujući njegove kontroverzne izjave o pitanju nuklearnog oružja. Njihov fokus i ton su zbunjujući. Konkretno, kako bismo opravdali potez da se Hirošima izabere da bude grad domaćin na samitu G7, izneta je primedba da nema bolje alternative gradu u situaciji kada „ruska upotreba nuklearnog oružja i nuklearne pretnje postaju realnost“ - navela je Zaharova.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR