Glas Javnosti

Zabeleženi naknadni POTRESI na Haitiju: NAJMANJE 29 POGINULIH, broj žrtava zemljotresa još nije konačan! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

U razornom zemljotresu jačine 7,2 stepeni Rihterove skale koji je danas pogodio Haiti poginulo je najmanje 29 osoba, objavile su vlasti te zemlje.

Broj poginulih saopštio je šef civilne zaštite Džeri Čendler na konferenciji za štampu. Broj žrtava nije konačan i verovatno će porasti posle potrage u ruševinama, jer je veliki broj zgrada srušen, prenosi Sputnjik. 

Američki geološki zavod (USGS) objavio je crveni alarm za ovaj zemljotres, saopštavajući da su „moguće velike žrtve i dalje širenje katastrofe“.

 

Premijer Haitija Arijel Anri proglasio je vanredno stanje u trajanju od mesec dana i rekao da će „mobilisati sve resurse“

Veliki broj haićanskih gradova pogođen je zemljotresom čiji je epicentar bio nedaleko od grada Peti Trud Nip. U mnogim gradovima srušene su zgrade, a ulice zatrpane šutom, dok se udarni talas zemljotresa osetio i na Kubi i Jamajki,prenosi RT.

 

Region Haitija izložen je naknadnim potresima, od kojih je najjači bio 5,2 stepena po Rihterovoj skali, naveo je Američki geološki zavod (USGS).

 

USGS je klasifikovao trenutne potrese kao "nasilne", što je drugi najviši nivo na njegovoj skali.

 

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR