Glas Javnosti

ВЕНЕЦУЕЛА: Ухапшено шест особа због покушаја атентата дроном на председника Мадура (ВИДЕО)

Svet
Autor: Глас јавности / Н1 / од 06.08.2018.

Власти Венецуеле саопштиле су да су привеле шест особа осумњичених за повезаност са коришћењем беспилотних летелица натоварених са по килограмом експлозива, којима је изведен напад на венецуеланског председника Николаса Мадура.

Министар унутрашњих послова Венецуеле Нестор Луис Реверол рекао је да је у питању терористички напад и додао да би у наредним сатима могло да уследи још хапшења, пренела је агенција АП.

Опозициони лидери у Венецуели изразили су забринутост да би влада те земље могла да искористи покушај убиства Мадура као изговор за обрачун са онима који се легитимно противе његовој политици.

Две експлозије ођекнуле су док је Мадуро говорио на једној војној церемонији коју је преносила државна телевизија.

Председник Венецуеле је након тога изјавио да је преживео напад дроном, а за атентат у Каракасу оптужио је колумбијског председника Хуана Мануела Сантоса. Министар унутрашњих послова Нестор Луис Реверол је рекао да је други дрон ударио у оближњу зграду и експлодирао.

                               

Званичници су рекли да су рањена седморица припадника снага безбедности, од којих су тројица задобили теже повреде.

Мадуро је неповређен у нападу.

Председник Венецуле је поред Сантоса за напад оптужио и особе које живе у САД, на Флориди, тврдећи да су га финансирале.

Извори колумбијске владе у Боготи одбацили су оптужбе на рачун Сантоса као "неосноване", а саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон изјавио је да САД нису имале никакву улогу у покушају убиства председника Венецуеле Николаса Мадура.

Мистериозна побуњеничка група "Војници у мајицама" преузела је одговорност за напад на Мадура.

Инцидент са дроном догодио се на прву годишњицу Уставотворне скупштине, конституисане на захтев Мадура упркос незадовољству грађана и бројним критикама из иностранства.

 

Глас јавности / Н1 / од 06.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR