Glas Javnosti

UŽAS U VRTIĆU: Vaspitačica IZBACILA devojčicu (4) na ulicu i zatvorila vrata, dete u šoku dozivalo mamu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Novi snimak zlostavljanja dece u vrtiću dolazi iz vrtića Sveti Nikola u jednom mestu na Halkidikiju u Grkoj gde su metode vaspitačice ocenjene kao drastične i neprihvatljive.

Devojčicu (4) vaspitačica je po hladnom vremenu izbacila ispred vrata vrtića, bez jakne, samo u haljini. Dete je plakalo ispred vrata, vrištalo i dozivalo mamu. Učiteljica u vrtiću Sveti Nikola na Halkidiju izbacila je u dvorište zbog kazne jer je "bila nevaljala".

Jedna majka čije dete ide u taj vrtić čula je vrisku i snimila je mobilnim telefonom ovu potresnu i nehumanu scenu. Šokirana žena je ušla u vrtić i zatražila objašnjenje. Vaspitačica je tvrdila da je devojčica bila nestašna, van kontrole, kao i da je napadala drugu decu.

Ona je od devojčice zahtevala da joj se izvini dok je dete vrištalo i dozivalo mamu.  Roditelji dece zatražili su objašnjenje prosvetne inspekcije o ovom slučaju. Video snimak brzo se proširio društvenim mrežama.

Navodno se nakon ovog skandala još jedna majka požalila i rekla da se njen sin vratio kući sa otiskom ruke na vratu. Ministarstvo obrazovanja Grčke naložilo je internu istragu o incidentu. Vaspitačica je i medijima ispričala da je dete van kontrole i rekla da je devojčicu sklonila sa vrata i nastavila da razgovara sa njom kako bi je smirila.

"Odmah sam pozvala njenu majku", rekla je vaspitačica lokalnim medijima.

Ona je priznala da je kažnjavanje koje je primenila nad devojčicom bilo ekstremno. Međutim, tvrdi da je morala da zaštiti drugu decu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR