Glas Javnosti

УВРЕЂЕНА МЛАДА: Британци се понашају као да ЕУ напушта њих, а заправо је обрнуто

Svet
Autor: Глас јавности / Срна / од 02.10.2018.

 Дискусија у Британији у вези са њеним напуштањем ЕУ и даље је далеко од реалности, рекао је председник Европске комисије Жан-Клод Јункер на јавном форуму у Фрајбургу у Немачкој.

- Понекад стичем утисак да Британци мисле да смо ми ти који напуштају Велику Британију, али је управо обрнуто - рекао је он.
Јункер је додао да британска јавност никада није информисана на прави начин о последицама напуштања блока.

- Никада у Британији није организована права референдумска кампања у смислу информисања јавности - рекао је он одговарајући на на питање о могућности за други референдум о чланству у ЕУ.

Он је рекао да Британци, укључујући министре у Влади, тек сада откривају колико је то сложено и колико се нових питања појављује.

- Ако преговори о ваздушном саобраћају не буду успешни онда ниједан британски авион више не може да слети на континент. Људи то уопште нису знали, а то им је требало рећи - рекао је он.

Јункер, бивши премијер Луксембурга, рекао је да је Брегзит питање прошлости и да он жели да се позабави будућношћу ЕУ са 27 чланица.

- Ми смо у средини ових тешких преговора и ја заиста желим да нађемо добар начин сарадње са Британцима као пријатељима. Морамо ово задржати на цивилизованом нивоу - рекао је Јункер.

Глас јавности / Срна / од 02.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR