Glas Javnosti

UVEDENO VANREDNO STANJE! Posle poplava stigla najgora oluja u poslednjih 100 godina (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Premijer Britanske Kolumbije Džon Horgan proglasio je u sredu vanredno stanje u zapadnom delu Kanade usled velikih poplava i klizišta koji su pogodili ovaj deo države.

Kanadska vojska je poslata na mesta pogođena olujom, kako bi pomogla hiljadama "zarobljenih" stanovnika kojima treba pomić nakon usled nevremena, preneo je Bi-Bi-Si.

Jedna osoba je poginula u kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija kada je snažna oluja odsekla kopnene puteve u regionu, a dva lica se vode kao nestala.

Smrtonosna oluja, koju su zvaničnici opisali kao atmosferski događaj koji se događa jednom u sto godina, prekinula je putne i železničke veze oko Vankouvera u Kanadi. Dva auto-puta koji povezuju taj grad na zapadnoj obali zemlje zatvorene su nakon što su oštećene u velikim poplavama.

Premijer Britanske Kolumbije  Horgan izjavio je kako zapadni deo Kanade proživljava teške trenutke, te je naglasio kako bi u narednim danima civilna zaštita i vojska mogli pronaći još nekoliko stanovnika koji nisu uspeli preživeti nevreme.

"Posledni dani su izuzetno teški. Obilne kiše, jaki vetrovi, poplave, sve je to opustošilo naše zajednice. Ovo su retki događaji, ali znamo da je njihova verovatnoća povećana zbog klimatskih promena kojima svedočimo", rekao je Horgan.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR