Glas Javnosti

UKRAJINSKI POSLANIK OPTUŽEN ZA IZDAJU! Političar uskoro na međunarodnoj poternici (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva optužen je za veleizdaju, pokušaj narušvanja teritorijalnog integriteta Ukrajine, propagandu rata i nelegalno rukovanje oružjem.

To je saopštila generalna tužiteljka Ukrajine Irina Venediktova. Prema njenim rečima, političar će uskoro biti stavljen na međunarodnu poternicu.

"U bliskoj budućnosti ćemo vas staviti na međunarodnu poternicu. Zatim sledi hapšenje, ekstradicija i pravično suđenje. Ovo je vaša sudbina, druge neće biti", napisala je Venediktova na svom FB profilu.


Generalni tužilac Ukrajine je uz post priložio fotografiju dokumenta koji ukazuje na četiri člana Krivičnog zakonika po kojima je poslanik optužen.

Na sajtu Generalnog tužilaštva Ukrajine nema informacija o Kivinoj optužbi. Kiva je 27. februara izjavio da je teritorijalna odbrana Ukrajine ubila desetine civila u Kijevu.

Prema njegovim rečima, predsednik Volodimir Zelenski pokušava da poveća broj žrtava.

Deputat je 4. marta saopštio da je ukrajinski lider prešao ukrajinsko-poljsku granicu i da se nalazi u američkoj ambasadi u Varšavi. Kasnije istog dana, ove informacije su demantovane u Vrhovnoj radi Ukrajine, navodeći da je Zelenski bio u Kijevu sa narodom.

Situacija u Donbasu je eskalirala 17. februara. U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici prijavljeno je teško granatiranje od strane ukrajinskih snaga bezbednosti , uključujući i teško naoružanje. Republike su objavile opštu mobilizaciju, evakuaciju civila na teritoriju Rusije, a takođe su zatražile da priznaju njihovu nezavisnost.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara potpisao ukaze o priznavanju njihovog suvereniteta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR