Glas Javnosti

Туча у турском парламенту због војне умешаности у Сирији

Svet
Autor: Glas Javnosti / Beta

У турском парламенту данас је избила је туча између посланика власти и опозије током напете расправе о војној умешаности Турске на северозападу Сирије.

Видео снимци су показали како се више десетине посланика из странке председника Реџепа Тајипа Ердогана и главне опозиционе странке гурају и ударају док други покушавају да спрече тучу.

Туче су честа појава у турском парламенту.

Данашњи сукоб је почео током говора Енгина Озкоча, члана опозиционе Републиканске народне странке (ЦХП) који је раније на конференцији за новинаре Ердогана назвао "нечасним, несхватљивим, малим и издајником."

Он је оптужио Ердогана да шаље турску децу у рат док је његово потомство наводно избегавало дугогодишњу војну службу.

Током говора пред члановима своје странке, Ердоган је раније оптужио опозицију да је "нечасна и издајничка" због испитивања војног учешћа Турске у северозападној сиријској провинцији Идлиб.

Напетости расту након смрти више од 50 турских војника у Идлибу у протеклих месец дана, укључујући 33 који су убијени у нападу у четвртак.

Турска је послала хиљаде војника у Сирију како би помогла у спречавању руске офанзиве сиријске владе да поврати провинцију Идлиб и да подржи борце сиријске опозиције.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR