Glas Javnosti

TROVAO BESKUĆNIKE PA IH SNIMAO KAKO SE MUČE: Preti mu kazna zatvora do 19 godina (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Vilijam Robert kejbl (38) optužen je da je najmanje osmoro ljudi dao hranu sa aktivnom supstancom iz suzavaca (oleoresin capsicum) i potom ih snimao kada im je pozlilo. Nekoliko njegovih navodnih žrtava je hospitalizirano, a vlasti veruju da je osumnjičeni mogao naštetiti i drugim ljudima.

Ako bude osuđen, suočava se sa do 19 godina zatvora, piše BBC. "Zabeležio je njihovu patnju kako bi mogao da ga posmatra iznova i iznova."

"Ta ljudska bića su bila na meti zbog svoje ranjivosti", rekao je okružni tužilac Tod Spicer.

"Upotrebio ih je i otrovao ih zbog nekog iskrivljenog oblika zabave. Zabeležio je njihovu patnju kako bi je mogao gledati iznova i iznova", dodao je.

Prema tužiocima okruga Oranž, osumnjičeni je u maju prišao beskućnicima u oblasti Hntington Bič i ponudio im hranu obloženu supstancom „dvostruko jačom“ od suzavca koju koristi policija.

Oleoresin capsicum potiče iz biljaka čilija i glavni je aktivni sastojak koji se koristi u suzavcu. Jačina svakog spreja varira ovisno o proizvođaču.

Rekao je nekim žrtvama da će učestvovati u „izazovu začinjene hrane“ i dao im pivo da ih ohrabri, a drugima nije ni rekao da je hrana začinjena. Beskućnici su imali jake reakcije nakon što su jeli hranu, uključujući simptome slične napadajima, kratkoću daha i povraćanje.

Kejbl je uhapšen prošlog meseca i optuženo je po osam tačaka optužnice. Takođe je optužen za trovanje maloletnice tokom napada. Zvaničnici okruga Oranž zatražili su od građana da pomognu u identifikaciji daljih žrtava ili osumnjičenih.

(Izvor:Kurir/Index.hr)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR