Glas Javnosti

TRAMP REKAO DA SU POMOGLI KRAĐU IZBORA: Dominionove mašine za glasanja načinile grešku sa republikanskim glasovima, priznali iz kompanije (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Iz kompanija Dominion Voting Sistems, koja je bila optužena za izborne prevarama nakon predsedničkih izbora 2020. godine, rekli su da je "ljudska greška" krivac nakon što mašine u okrugu Pensilvanije nisu pokazale republikanske glasove.

Kako je objvila Nikol Nolete, izvršna potpredsednica operacija u Dominionu, to zaključak dvosatnog posebnog sastanka koji je u ponedjeljak održao izborni odbor za dobrovoljce okruga Lucern, navodi Tajms Lider. To je u suprotnosti sa izjavom direktora izbora Boba Morgana, koji je prošle nedelje rekao da je "greška u kodiranju" iz Dominiona prouzrokovala nesreću tokom lokalnih primarnih izbora prošlog utorka.

-Dominion duboko žali zbog zabune koju je ova greška izazvala- rekla je Nolete, preneo Kurir.

Izborni odbor u okrugu Lucern, smeštenom na severoistoku Pensilvanije, rekao je da je svaki glas pravilno prebrojan, navodi Foks 56. Ali republikanci su posebno izrazili zabrinutost zbog integriteta izbora.

Glasači okruga Lucern, bez obzira na pripadnost svojoj stranci, na prvom ekranu su videli glasački listić označen samo za demokratski predizbor, što je dovelo do zabune. Glasački listići bi se prilikom štampanja prikazivali kao republikanci, iako se na ekranu činilo da su demokratski. Izborna vlast odobrila je glasačima GOP-a da podnesu privremeni ili hitni glasački listić.

-Niko to nije učinio namerno", rekao je Bob Morgan. -Onog trenutka kada smo saznali kakav je uticaj tražili smo odmah da pružimo savete javnosti i želja nam je da se to više nikada ne ponovi.

-Štamparska greška na glasačkom listiću imala je minimalni uticaj na stvarnu administraciju na izborima i nije uticala na rezultate i prebrojavanje- dodala je Nolete.

Morgan je 18. aprila rekao da nije bilo "dokaza o bilo kom od ovih problema na glasačkim listićima koji su proizvedeni iz te datoteke. Još uvek radimo sa Dominionom kako bismo dobili objašnjenje kako je došlo do ove greške u kodiranju. Oni su bili iznenađeni zbog toga kao i mi “.

Dominion je potom izdao izjavu u kojoj se tvrdi da je prisutna "greška na glasačkom ekranu".

-Izborni direktor okruga Lucern potvrdio je da postoji greška na ekranu sa glasačkim listićima koja je ograničena na zaglavlje na ekranu za pregled mašine i da se svi glasački listići ispravno štampaju sa republičkim zaglavljem i republičkim primarnim kandidatima, napisala je kompanija .

-Okrug uverava da će svi glasački listići biće tačno prebrojani. Žao nam je zbog svake zabune koju je ovo izazvalo.

 

Dominion je ranije odbacio optužbe da je umešan u izbornu prevaru 2020. godine i podneo višestruke tužbe za klevetu protiv ljudi koji su izneli te tvrdnje.

Neki čelnici u okrugu zatražili su da treća strana izvrši forenzičku reviziju.

-Ove mašine - njihov kredibilitet je izgubljen- rekla je u ponedeljak članica Izbornog odbora Misi Tomas - Sistem je ugrožen. 

Šef okružne službe za administrativne usluge David Parsnik zauzeo je drugačiji stav.

-Naučićemo iz ovoga i ići ćemo napred- rekao je on.

Predsedavajuća izbornog odbora Denise Vilijams, koja je tvrdila da Dominion nije jedina kriva za grešku, jer postoji više faktora, rekla je da će se žalbe "ispitati" i da će se odbor sledeći put sastati u junu.

Ranije tokom nedelje, zvaničnici Luzernea suočili su se sa još jednim problemom nakon što su I-Team VBRE 28 / VIOU 22 Ajvitnis Njug pronašli automate za glasanje bez nadzora na javnom šetalištu unutar tržnog centra Teras Placa. Birači su brzo postavili pitanja, gajeći sumnju u greške mašina.

 

-Mislim da ne bi trebalo da budu u sredini trgovačkog centra. Rekla sam im gde je soba tamo da bi ih zaštitila. Ali mi ih posmatramo- rekla je menadžerka tržnog centra Laura Gruene za PA Homepage.

Morgan je rekao da smatra da glasačke mašine nisu smele biti na tako lako dostupnom području, ali je primetio da preuzimanje 900 mašina širom okruga može potrajati nekoliko dana.

-Uklonjeno je sve što bi moglo biti neovlašteno, poput memorijskih kartica. Unutra nema glasačkih listića. U osnovi su prazne- rekao je on.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR