Glas Javnosti

ТРАМП О САСТАНКУ СА КИМОМ: "Не морам посебно да се спремам, требало би да завршимо неке ствари; Биће то пријатељски преговори"

Svet
Autor: Глас јавности / Н1 / од 08.06.2018.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је уочи састанка с лидером Северне Кореје Ким Џонг Уном да је став важнији од припрема.

Трамп, који ће с Кимом 12. јуна у Сингапуру преговарати о денуклеаризацији Корејског полуострва, навео да верује да је Ким спреман да учини нешто велико за своју земљу, породицу и себе и додао да би лидера Северне Кореје пре позвао у Белу кућу него на своје имање Мар-а-Лаго на Флориди ако њихов састанак протекне добро.

Он је назвао предстојеће преговоре с аутократом треће генерације у Северној Кореји "пријатељским преговорима", наводи агенција АП.

"Не мислим да морам много да се припремам. Све је у ставу и спремности да завршимо неке ствари", рекао је Трамп.

Председник САД је навео да састанак на острву Сентоса у Сингапуру неће бити само прилика за фотографисање, већ почетак преговора који би могли да доведу до денуклеаризације Корејског полуострва.

"Мислим да то није споразум о једном састанку", рекао је Трамп, наводећи да је спреман на нове сусрете с Кимом ако за њима буде било потребе.

Додао је да ће Северна Кореја морати да се денуклеаризује, као и да за САД ништа друго није прихватљиво.

Амерички председник Доналд Трамп и лидер Севере Кореје Ким Џонг Ун састаће се 12. јуна у хотелу Капела на острву Сентоса у Сингапуру, саопштила је у уторак Бела кућа.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR