Glas Javnosti

Tramp nema čemu da se nada: Odbačen krivični postupak protiv Baraka Obame!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Američki ministar pravde Vilijam Bar odbacio je mogućnost pokretanja krivičnog postupka protiv bivšeg predsednika Baraka Obame i, kako piše pariski Mond, ugasio nade predsednika Donalda Trampa koji već nekoliko dana preti krivičnim procesom svom prethodniku u Beloj kući.

-Živimo u zemlji koja je veoma podeljena u ovom trenutku i lično smatram da je od suštinske važnosti da imamo predsedničke izbore na kojima će američki narod moći samostalno da odlučuje i izabere novog šefa države na osnovu argumenata i otvorene političke debate- izjavio je Bar.

Prema zavereničkim tezama i nagađanjima koje je inicirao predsednik Tramp, a podržao veći broj konzervativnih američkih medija, Barak Obama je pri kraju svog predsedničkog mandata koristio federalna sredstva kako bi naudio svom budućem nasledniku u Beloj kući uz pomoć jedne strane agenture, najverovatnije ruske, piše Mond.

Predsednik Tramp je još 2017. godine bez validnih dokaza i ne spominjući eksplicitno svog prethodnika izneo optužbe da je 2016. godine naređeno njegovo prisluškivanje i da je reč o krivičnom delu za koje sledi zatvorska kazna.

Kada ga je novinar Vašington posta zamolio da kaže precizno ko je naredio prisluškivanje, Tramp je izbegao direktan odgovor i savetovao novinaru da "čita svu štampu, osim lista za koji radi".

Mond procenjuje da će Tramp tokom kampanje teško uspeti da prikrije svoje rasističke poglede imajući u vidu da je na prošlim izborima ubedio svoju glasačku bazu da je pitanje diskriminacije belaca u SAD jedan od najvažnijih društvenih problema Amerike, iako tu njegovu tvrdnju demantuju zvanični statistički podaci o društveno-ekonomskim trendovima u SAD.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR