Glas Javnosti

Susret sa NLO ili rusko-kineska špijunaža: Pentagon objavio poverljive izveštaje

Svet
Autor: Glas javnosti

Pentagon je objavio tri osetljiva izveštaja o susretima letelica američkog ratnog vazduhoplovstva sa navodnim neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Izveštaji otkrivaju detalje o incidentima koji su ponovo zaokupili pažnju javnosti prošlog meseca, kada je američko ministarstvo odbrane skinulo oznaku tajnosti sa video snimaka koji dokumentuju vazdušne susrete vojnih pilota sa navodnim NLO.

- Te letelice su male, otprilike veličine kofera, srebrne ili bele boje - navodi se u jednom izveštaju o incidentu koji se dogodio u martu 2014. godine.

Na videu je prikazana neidentifikovana letelica snimljena infra-crvenom kamerom, koja se kreće velikom brzinom, uz snimak glasa pilota vojnog aviona F/A 18 koji je zapanjen brzinom kretanja NLO.

U ovom komenatru se ocenjuje da bi to mogao biti i dron, dok se u drugom izveštaju sa komentarima navodi da je leteći objekat bio "bele boje, malih dimenzija i bez oznaka", pa se ponovo zaključuje da je najverovatnije u pitanju dron.

Pentagon ocenjuje da je moguće da su u pitanju dronovi kojima upravljaju "neprijateljske sile" kao što su Rusija ili Kina s ciljem prikupljanja obaveštajnih podataka o američkim vojnim operacijama.

Predsednik Tramp je bio iznenađen snimcima koje je video i zapitao se da li su autentični.

Američki Pentagon objavio je krajem aprila tri video snimka na kojima se vidi kako se američki vojni piloti susreću sa, čini se, neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Snimci sa kojih je prethodno skinuta oznaka poverljivosti, prikazuju misteriozne letelice bez krila koje lete hipersonicnim brzinama bez ikakvog pogona, a napravljeni su 2004. i 2015. godine.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR