Glas Javnosti

SUDNJI DAN ZA 300.000 MEDICINARA! Vakcinacija ili suspenzija, bolnice u strahu

Svet
Autor: Glas javnosti

Danas ističe rok za obaveznu vakcinaciju medicinskih radnika u Francuskoj protiv korona virusa, a oni koji to ne učine biće suspendovani.

Bolnice strahuju da će to dodatno povećati njihov napor. U Francuskoj oko 300.000 radnika još nije vakcinisano, a danas je krajnji rok da prime barem jednu dozu vakcine.to osoblje primi barem jednu dozu vakcine.

Njima je dat rok do 15. septembra da to učine, a prema poslednjim podacima, do sada je vakcinisano 86 odsto onih koji podležu ovim propisima.

U suprotnom, kako se navodi, suspendovani radnici neće moći da prime platu ili više neće moći da rade.

Po odluci Vrhovnog suda Francuske, međutim, nijedan suspendovani medicinski radnik ne sme da se otpusti. Odluku o obaveznom vakcinisanju zdravstvenik radnika doneo je parlament, na predlog vlade.

Tokom iste najave, Makron je rekao i da će se u Francuskoj postepeno uvoditi kovid propusnice, kojima će osobe dokazivati da su vakcinisane, da imaju negativan test ili su nedavno preležale koronavirus.

Ove kovid propusnice koristiće se za pristup kulturnim sadržajima, barovima i restoranima, a Makron je upozorio i da, od jeseni, testovi na koronavirus koje nije propisao lekar, neće biti besplatni.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR