Glas Javnosti

Stručnjaci: U SAD moguć drugi talas epidemije

Svet
Autor: Glas Javnosti

Zdravstveni eksperti u Sjedinjenim Državama upozoravaju da bi u toj zemlji moglo da dođe do drugog talasa epidemije koji bi mogao da bude ozbiljniji od prvog.

Direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild rekao je da je opasnost veća zbog toga što bi se drugi talas epidemije najverovatnije poklopio sa sezonom gripa, a to bi, upozorio je, bio neviđeni napor za zdravstveni sistem zemlje.

U intervjuu za Vašington post Redfild je apelovao na državne zvaničnike da se pripreme za tu mogućnost i u vezi sa tim istakao značaj vakcinacije protiv gripa koja bi pomogla da se smanji opterećenost zdravstvenog sistema.

Njegovo upozorenje usledilo je nakon što je nekoliko država SAD odlučilo da ublaži mere u borbi protiv korona virusa. Redfild je istakao da je pravljenje socijalne distance ključno u suzbijanju širenja epidemije i istakao značaj testiranja što većeg broja ljudi, uz praćenje kontakata onih koji su zaraženi.

On je najavio da Centar za kontrolu i prevenciju bolesti planira da zaposli još 650 ljudi kako bi, između ostalog, pomogao u praćenju kontakata osoba pozitivnih na korona virus.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR