Glas Javnosti

STRAVIČNO : Pucao u tinejdžera jer je gej

Svet
Autor: Glas javnosti

Malači Robinson iz Kanzas sitija priznao je juče krivicu za zločin iz mržnje jer je pucao u gej tinejdžera. On je mladića 2019. godine namamio u šumu, a zatim je pucao u njega.

On je već tri godine nalazi u pritvoru i očekuje se da će 15. decembra biti završeno suđenje. Ukoliko bude proglašen krivim preti mu kazna doživotnog zatvora bez uslovnog otpusta.

- Ovaj zločin je podsetnik da su zločini iz mržnje prema LGBT+ osobama stvarni i da treba da se suočimo sa njima. Nasilje usmereno ka pripadnicima određene grupe na osnovu njihove seksualne orjentacije su gnusni zločini kojima nije mesto u našoj zemlji - rekla je zamenica državnog tužioca Kristin Klark.


Pucnjava se dogodila u blizini jugoistočnog ogranka biblioteke u Kanzas sitiju 29. maja 2019. godine. Žrtva koja je identifikovana sa inicijalima M.S. napravila je bezazlene šale u vidu seksualnih napada prema Robinsonu,a zatim je on nasilno odgovorio.

Robinson je priznao da ga je tinejdžer pitao da li može da ga doda za prijatelja na Fejsbuku. Dok su se dopisivali, M. S. se raspitivao o Robinsonovoj seksualnoj orjentaciji, a zatim je rekao i da treba da se sastanu u toaletu biblioteke.

Robinson je rekao da nije pripadnik gej populacije, ali je pristao na oralni seks za pet olara, a zatim mu je predložio da se nađu van zgrade. Mladić nije znao da je Robinson sve vreme slao devojci snimke ekrana na kom se nalaze poruke koje su razmenjivali.


- Mogao bih da upucam ovog dečaka, ako pokuša neko gej sr**e - napisao je on devojci, piše Huff post.

On je zatim namamio tinejdžera u obližnju šumu. Iako je žrtva želela da ode, Robinson je izvukao pištolj i u njega ispalio osam metaka, od kojih su tri pogodila dečakove grudi. On je odmah prevezen u bolnicu gde je bio hospitalizovan oko dve nedelje, ali se još uvek oporavlja od napada.

Robinson je kasnije devojci i bliskom rožaku priznao zločin i pravdao se da je to učinio jer je tinejdžer pokušao neko gej sr**e.

On je zatim na Guglu pretraživao "kako da se izvučem sa ubistvom" i "kako znati da li te traži policija" prenosi Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR