Glas Javnosti

Španska policija uhapsila najtraženijeg teroristu u Evropi

Svet
Autor: Глас јавности

Uhapšeni borac Islamske države otišao je iz Evrope da se bori u Siriji i Iraku i jedan je od najtraženijih terorista u Evropi

Na jugu Španije uhapšeni su jedan osumnjičeni borac Islamske države rođen u Egiptu, koga su policijski istražitelji opisali kao "opasnog ekstremistu", i još dve osobe protiv kojih se vodi istraga zbog mogućih veza sa verskim ekstremističkim grupama.

 Kako je navedeno, uhapšeni borac Islamske države otišao je iz Evrope da se bori u Siriji i Iraku i "jedan je od najtraženijih terorista u Evropi, kako zbog toga što pripada Islamskoj državi, tako i zbog velike opasnosti koju je predstavljao".

Njih trojica uhapšeni su rano u ponedeljak u iznajmljenom stanu u centralnom delu Almerije, lučkog grada na jugoistoku Španije, saznaje AP u policiji.

Policija nije saopštila identitet uhapšenih, a operacija je rezultat međunarodne saradnje u oblasti borbe protiv terorizma.

Navedeno je da je glavni osumnjičeni stigao u Almeriju sa severa Afrike i da je godinama učestvovao u sukobima na teritoriji Sirije i Iraka.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR