Glas Javnosti

SKANDAL: TRAMPOV TVIT SKINUT ZBOG RASIZMA Bela beba juri malog afroamerikanca

Svet
Autor: Glas javnosti

Društvena mreža Tviter je prvi put, otkad se Tramp oglašava na njoj, jedan njegov snimak označila kao "manipulaciju medijima" a na slici se vidi kako belo dete trči za bebom afroameričkog porekla. Tramp je naime objavio i lažni kajron CNN na kojem piše "Beba rasista verovatno Trampov glasač, juri za afroamerikancem" aludirajući tako da ta televizija koristi snimak koji je zloupotrebljen

Na lažnom snimku još piše kako "Prestravljen mališan beži od bebe rasiste" da bi se nedugo zatim taj kadar naglo prekinuo sa prikazom šta se zapravo desilo na nemontiranom snimku. Ta njemu naime dvoje dece, od kojih je jedno belac dok je drugo crnac, trče jedno drugom u susret.

 

"Amerika nije problem, lažne vesti jesu. Ako vidite nešto, recite nešto", navodi se na snimku.

 Originalni snimak objavio je Si-En-En prošle godine u okviru priče o prijateljstvu dvoje mališana.

Montirani snimak na kojem se vidi kako belo dete juri afroamerikanca

Portparol Tvitera rekao je za Si-Bi-Es njuz da je snimak označen kako bi se ljudima "dalo više konteksta", u skladu sa politikom te kompanije o manipulaciji medijima.

"Trebalo bi da možete da pronađete pouzdane informacije na Tviteru. To znači razumevanje da li je sadržaj koji vidite stvaran ili izmišljen i da imate mogućnost da nađete dodatni kontekst o onome što vidite na Tviteru", navodi se na stranci te platforme o manipulisanom sadržaju.

To je poslednji u nizu incidenata u odnosima između Trampa i Tvitera.

 Tviter je, krajem maja, prvi put pozvao korisnike da provere podatke u Trampovim tvitovma, koji je nakon toga ocenio da se Tviter meša u američke predsedničke izbore i guši slobodu govora.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR