Glas Javnosti

СИТУАЦИЈА СВЕ ЛОШИЈА: Спасилац погинуо, све мање шансе за скорије извлачење деце из пећине на Тајланду

Svet
Autor: Глас јавности / Н1 / од 06.07.2018.

Тајландски спасилац је погинуо током операције спасавања 12 дечака и њиховог фудбалског тренера који се још увек налазе заробљени у пећинском комплексу на северу Тајланда, док се спасилачка мисија наставља упркос новим падавинама, преносе агенције.

Бивши припадник елитне војне јединице СЕАЛ Самарн Пунан, који је био део спасилачког тима у пећини Там Луанг, преминуо је пошто је ушао у пећину како би положио резервоаре с кисеоником дуж руте којом би дечаци требали да се извуку из потопљеног комплекса.

"Услови у пећини су врло тешки. Пошто је оставио резервоар с кисеоником, на повратку је изгубио свест. Његов колега је покушао да му да прву помоћ, али није успео. Нећемо допустити да његова жртва буде узалудна. Наставићемо даље", рекао је заповедник СЕАЛ-а адмирал Апакорн Јуконгкаев, преноси Ројтерс.

Припадници спасилачких служби и добровољци су јако погођени Самарновом смрћу, али су одлучни да наставе операцију спасавања.

Званичници су рекли да се тренутно поставља низ резервоара с кисеоником дуж пет километара дугог пута којим би се заробљена група требала извући на сигурно, али наглашавају да стратегија спасавања још увек није договорена, те да дечаци неће тако скоро изаћи.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR