Glas Javnosti

SENAT ODBIO OPOZIV, TRAMP SE OGLASIO: Bivši predsednik SAD zahvalio svom timu i osudio opoziciju 'Ovo je najveći lov na veštice u istoriji Amerike'

Svet
Autor: Glas javnosti

Donald Tramp, doskorašnji američki predsednik se oglasio saopštenjem posle odluke Senata da ne usvoji njegov opoziv i zahvalio svom timu, senatorima i građanima.

- Želim da se prvo zahvalim mom timu posvećenih advokata i drugih koji su neumorno radili na zaštiti pravde i istine - izjavio je Tramp.

Zahvalio se i senatorima i kongresmenima koji su, kako je naveo "ponosno stajali u odbrani ustava i svetih legalnih principa koji su u srcu naše zemlje", ali i "milionima građana koji su hrabro podržali ove važne principe", preneli su američki mediji.

On je osudio pokušaj opoziva i ponovo ga nazvao "najvećim lovom na veštice u istoriji Amerike".

Tramp se osvrnuo i na svoju političku budućnost, pošto posle odluke Senata može da se kandiduje na sledećim predsedničkim izborima 2024. godine.

"Naš istorijski, patriotski i predivni pokret 'Učinimo Ameriku ponovo velikom' (MAGA - Make America Great Again) je tek započet. U sledećim mesecima imaću mnogo toga dad podelim sa vama i radujem se nastavku našeg neverovatnog zajedničkog putovanja da dostignemo američku izuzetnost za sve ljude", naveo je Tramp i dodao "imamo puno posla pred nama i uskoro ćemo se pojaviti sa vizijom za svetlu, blistavu i bezgraničnu američku budućnost".

Američki Senat nije usvojio zahtev za opoziv Donalda Trampa, budući da nije bilo potrebne dvotrećinske većine. Za je glasalo 57 senatora, a protiv 43, dok je za usvajanje bilo potrebno 67 glasova.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR