Glas Javnosti

Ruski analitičar: Spremite se, rat kuca na vrata

Svet
Autor: Glas javnosti

Politički analitičar Dmitrij Evstafiev izrazio je mišljenje da će predstojeće promene šokirati čitav svet.

Stručnjak je pozvao javnost da se oprosti od takozvanog sveta meke moći, na koji su svi navikli. A s obzirom na činjenicu da potreba za čvrstom silom brzo raste, “rat postaje neizbežan”. Upečatljiv primer izbijanja oružanog sukoba, prema Evstafievu, je situacija oko Venecuele.

 Stručnjak ima sve razloge da veruje da SAD pripremaju specijalnu vojnu operaciju za svrgavanje predsednika ove latinoameričke države.

- Godinu i po ili više, oni su se sukobili i pokušavali da je poremete uz pomoć meke moći, uz pomoć različitih vrsta političkih instrumenata - podsetio je politolog.

Međutim, kako nije postizao rezultate, Vašington je odlučio da se okrene praksi s polovine 80-ih. Pored Venecuele, postoji i Bliski Istok koji Sjedinjene Države ne žele da ostave na miru. Moguće je da će sukob sa Iranom dostići novi nivo. To ukazuje na ogromnu koncentraciju vojne opreme u Ormuškom moreuzu.

Dakle, sve ukazuje na to da meka moć, zajedno s drugim „manipulativnim stvarima“, gubi na važnosti.

- Stoga sam izuzetno skeptičan po pitanju toga da ćemo se izboriti sa svim ovim bez ikakvih oružanihi sukoba - rezimirao je Evstafiev. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR