Glas Javnosti

ПУТИНОВ ВИТЕЗ ЗА ПЕТ МИНУТА У СТАЊУ БОРБЕНЕ ГОТОВОСТИ

Svet
Autor: Glas Javnosti / rs.sputniknews. com

Сви знају за С 300, а С 350 показује праву моћ Русије. Најновији противавионски ракетни систем С-350 „Витез” је постао део састава руских Ваздушно-космичких снага и биће ефикаснија замена досадашњег система С-300ПС, саопштено је из руског Министарства одбране.

„Недавно је овај систем стигао у центар за обучавање противваздухопловних ракетних снага Војне академије ‘Жуков’”, пише у саопштењу.

Током пријема система на полигону у Астраханској области припадници центра за обучавање противавионских ракетних снага су извели вежбе, које су укључивале откривање и условно уништавање реалних ваздушних циљева. Сви предвиђени задаци су у потпуности испуњени.

Систем је способан да уништи ваздушне циљеве на удаљености већој од 120 километара и на висини већој од 30 километара, а састоји се од ракета средњег и малог домета. Време које је потребно да „Витез” буде доведен у стање борбене готовости је пет минута.

Нови ПВО систем је предвиђен за заштиту како државних, индустријских, војних објеката, тако и војних групација од напада савремених и перспективних средстава ваздушног напада и биће интегрисан у јединствени систем заједно са другим ПВО системима.

Према изјавама представника руских оружаних снага, увођење система С-350, који треба да замени С-300ПС, ће омогућити повећање ефикасности у борби против крстарећих ракета до 2,5 пута.

Израда „Витеза“ завршена је у првој половини 2019. године, а већ крајем јуна техника је била представљена на Међународном војно-техничком форуму „Армија 2019“ у подмосковском парку „Патриот“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR