Glas Javnosti

PUTIN PREPLAŠIO NEPRIJATELJE: Sa OVIM rečima je predsednik Rusije vratio Zapad NA SVOJE MESTO

Svet
Autor: Glas javnosti

Vojni stručnjak Aleksej Leonkov je rekao da je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu bilo potrebno samo dve reči kako bi preplašio Zapad i ''vratio ih na svoje mesto''.

Ruski lider je nedavno upozorio zapadne države da ne prelaze crvenu liniju, jer bi to moglo dovesti do ozbiljnih posledica. Reakcija stranih zemalja na ovu izjavu bila je blizu iznenađenja i užasa, tvrdi Leonkov u emisiji "Solovjev uživo". Naglasio je da su Putinu bile potrebne samo ove dve reči - "crvena linija" da bi uplašio Zapad, prenosi ,,Alo''.

- Zapad se fokusirao na naša spoljnopolitička pitanja. Izraz „crvena linija“ uplašio ih je do prosede, najblaže rečeno - rekao je stručnjak.

Efekat koji je proizveo šef Ruske Federacije pojačan je neizvesnošću u iscrtavanju ovih jarko crvenih linija, smatra Leonkov. Naglasio je da SAD i njihovi evropski saveznici trenutno traže granice onoga što je dozvoljeno u odnosima sa Rusijom. Stručnjak je pojasnio da Zapad jednostavno ne zna gde će Moskva povući crvene linije, podsećajući da su rivali Ruske Federacije spalili mnoge mostove iza sebe, pa ih sada moraju ponovo graditi.

Dodao je da neki „mostovi“ i dalje ostaju između Ruske Federacije i zapadnih država u sferama globalne ekologije i oružanih snaga.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR