Glas Javnosti
posta

PROTESTI U AMERICI BRUTALNIJI IZ MINUTA U MINUT: Policajce gazili automobilima, jedan odleteo u vazduh! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas Javnosti

Protesti u Americi protiv rasizma, čiji je okidač bilo brutalno ubistvo Džordža Flojda, su se u potpunosti otrgli kontroli i ozbiljno prete da prerastu u otvoreni rat građana i države.

Ovi protesti traju već sedam dana a povređenih i uhapšenih je sve više. Danas su najveće žrtve bili policajci.

Na ovom snimku prikazano je kako vozač crnog automobila ubrzava i volan okreće prema policajcu koji od siline udarca odleće u vazduh. Ova scena snimljena je u Bronksu u državi Nju Jork, a kako navode tamošnji mediji policajac nije u životnoj opasnosti.

Takođe, u istoj državi, u gradu Bafalu automobil je uleteo u policajce sa nemerom da ih pregazi, dva povređena, jedan je zadobio teže a drugi lakše telesne povrede.

Podsetimo, u Las Vegasu je policajac upucan u glavu nakon što se borio sa jednim osumnjičenim, kada mu je neko prišao s leđa i ispalio metak.

Za sada o stanju tog policajca nema zvaničnih informacija, ali kako prenose mediji on je priključen na aparate i bori se da ostane u životu.

Kako se već navodilo, Tramp je objavio mobilizaciju pripadnika oružanih snaga kako bi zaustavio nerede i bezvlašće. Prethodno, policija, Tajna služba i vojska raščistili su okolinu Bele kuće od demonstranata.

„Ja sam vaš predsednik mira i reda i saveznik svih miroljubivih demonstranata“, rekao je Tramp, navodeći da je Amerika „pod opsadom aktera loših namera“.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR