Glas Javnosti

PRIMIRJE SAMO NA PAPIRU: Raketni napad u gradu Gandži, ima POGINULIH I RANJENIH, među njima i DECA (VIDEO, FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Iako je proglašeno primirje između Azerbejdžana i Jermenije u Moskvi, obe strane su se oglušile i potvrdile da je to samo "na papiru" jer su sukobi nastavljeni.

Jermenija i Azerbejdžan razmjenjuju optužbe za kršenje dogovorenog prekida vatre iz humanitarnih razloga u Nagorno-Karabahu. Prema najnovijim informacijama, oružane snage Jermenije granatirale su drugi po veličini grad Azerbejdžana , Gandžu.

U raketnom napadu poginulo je sedam civila, dok je 33 ranjeno, javljaju svetske agencije. Veliki broj objekata civilne infrastrukture je oštećen.

Prema informacijama Ministarstva za vanredne situacije Azerbejdžana raketa je pogodila zgradu, koja je u potpunosti uništena. Ispod ruševina su ostali ljudi. U toku je spasilačka akcija.

- Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije izvukli su ispod ruševina pet mrtvih tela i 17 povređenih. Operacija se nastavlja - saopštila je služba.

Kako se vidi na snimcima, spasioci izvlače zarobljene pod ruševinama.

Ranije jutros, kancelarija državnog tužilaštva Azerbejdžana saopštila je da je jedna raketa pogodila stambenu zgradu u Gandži, drugom po veličini azerbejdžanskom gradu, navodeći da je u tom napadu poginulo 7, a ranjeno 33 ljudi.

"U napadu na grad Gandža na zapadu Azerbejdžana poginulo je najmanje 7 ljudi, a 33 je ranjeno, uključujući veliki broj dece", potvrdio je danas predsednik Hikmet Gadžijev.

Prema nekim saznanjima postoji mogućnost da je broj povređenih ipak prešao 50, a među njima ima najviše žena, starih i dece.

Na društvenim mrežama su osvanuli apeli da se prestane sa vatrom i da se ljudi mole za ovaj grad, u kom su najgore prošla deca.

 

 

(Glas javnosti/Kurir) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR