Glas Javnosti

POTPUNO IGNORISANJE OPOZIVA: Nakon impičmenta oglasio se i Tramp i samo OSUDIO nasije 'PRAVE PRISTALICE nisu upale u Kapitol' (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon opoziva koji je proglašen u Predstavničkom američkom kongresu većinom glasova zbog podsticanja nasilja i pobune u Kapitolu, Donald Tramp se obratio naciji ne pomenuvši impičment.

Budući da je njegov nalog suspendovan na društvenim mrežama zbog pozivanja na nasilje, video saopštenje je objavila Bela kuća. Tramp je u video poruci pozvao na mir i tvrdio da su prošle nedelje upad u Kapitol izvršili ljudi koji nisu njegove "prave pristalice".

Nasilje i 'udar' na zastavu

- Mafijaško nasilje ide protiv svega u šta verujem i za šta se zalažemo - rekao je Tramp u video snimku, ne preuzimajući nikakvu odgovornost za sopstvene postupke koji su doveli do prošlonedeljnih događaja.

Tramp je u govoru više puta osudio nasilje, rekavši da će svi koji su umešani u biti nerede izvedeni pred lice pravde. U svom govoru, međutim, nije spomenuo večerašnji opoziv ili inauguraciju Džoa Bajdena sledeće nedelje.

Na početku svog petominutnog obraćanja, Tramp je rekao i da niko od njegovih pravih pristalica ne bi mogao da nasilno upadne u Kapitol.

- Niko od mojih istinskih pristalica nikada nije mogao da podrži političko nasilje. Niko od mojih istinskih pristalica nije mogao da se ogluši na sprovođenje zakona ili našu veliku američku zastavu. Ako radite bilo šta od ovih stvari, ne podržavate naš pokret, napadate ga i napadate našu zemlju. Ne možemo to tolerisati - rekao je Tramp i pozvao na smirivanje tenzija.

Tramp je rekao da je prošle godine bilo previše nasilja, nereda i kršenja zakona. To nasilje, rekao je, treba zaustaviti. On je dodao i da su ga tajne službe obavestile o tome kako su mogući novi neredi u narednim danima.

- Svaki Amerikanac ima pravo da bude saslušan - rekao je Tramp, dodajući da to mora biti s poštovanjem i u miru.

Pozvao na jedinstvo

Na kraju je pozvao na jedinstvo.

- Moramo da se usredsedimo na napredovanje cele nacije, na isporuku čudesnih vakcina, na prevazilaženje pandemije, na obnovu ekonomije, zaštitu nacionalne bezbednosti i vladavinu zakona - rekao je Tramp.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR