Glas Javnosti

SRPKINJE U KANDŽAMA MAKROA Naše devojke držane kao robinje, na prevaru dovedene u Španiju

Svet
Autor: Glas javnosti

U velikoj akciji španske policije uhapšeno je 14 pripadnika kriminalne grupe i 25 prostitutki, a neke od njih su iz Srbije.

Policija je upala u više iznajmljenih stanova u Barseloni i okolnim gradovima, a sumnja se da su pohapšeni makroi držali devojke kao robinje.

- Istraga je počela početkom godine, a kriminalna grupa imala je dobro razrađenu mrežu. Makroi su imali više stanova na različitim lokacijama u kojima su devojke 24 sata pružale seksualne usluge za novac. U stanovima su bile postavljene kamere, tako da su oni danonoćno mogli da ih nadgledaju. Dešavalo se često i da devojke ne dobiju novac - navode mediji pozivajući se na izvore iz policije i dodaju da se radi o ženama iz Srbije, Kolumbije, Rumunije, Brazila, Venecuele i Dominikanske Republike.

Utvrđeno je da su mnoge od njih dovedene u Španiju na prevaru. Pored toga, one su imale obavezu da svojim mušterijama nude i prodaju narkotike, kokain i marihuanu, kao i tablete za potenciju i vijagru. Policija je u toku akcije izvršila pretres na ukupno osam lokacija i oduzela veću količinu droge, ali i oružje i brojnu municiju.

- Zaplenjeno je 282.000 evra, a pronađena je i dokumentacija koju su makroi vodili o pruženim seksualnim uslugama, a ispostavilo se da su primali i čekove, kao i uplatnice. U jednom stanu je čak pronađen i bankomat, gde su mušterije mogle da podignu novac - navode iz policije.

Uhapšeni se terete za trgovinu ljudima, prisiljavanje na prostituciju, prodaju narkotika, posedovanje oružja i pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR