Glas Javnosti

OZLOGLAŠENI SERIJSKI UBICA I SILOVATELJ UBIJEN U ZATVORU: Pretukao ga na smrt cimer sa tetovažom '666' na sred čela

Svet
Autor: Glas javnosti

Kalifornijski silovatelj i nemilosrdni ubica Rodžer Ris Kibe ubijen je u zatvorskoj ćeliji, a glavni osumnjičeni je njegov cimer koji je pored njegovog tela sačekao mirno policiju.

Rodžer Ris Kibe (81) jedan od najgorih serijskih ubica u Kaliforniji, poznat kao "Davitelj sa druma I-5", preminuo je u zatvorskoj bolnici nedugo nakon što je pronađen sa brojnim povredama u svojoj ćeliji. Kibe je pronađen bez svesti u noći između subote i nedelje, a kraj njega je mirno stajao njegov cimer Džejson Burdou, osuđeni ubica koji ima tetovažu "666" na čelu.

Sumnja se da je upravo on pretukao Kibea, koji je proglašenim mrtvim oko 1.30 časova, kada su ga prebacili u bolnicu.

Policija je saopštila da se slučaj tretira kao ubistvo i da je u toku istraga. Nije saopšteno tačno kako je Kibe umro, niti da li je korišćeno neko oružje.Budrou (40) služi doživotnu kaznu zatvora od 2011. zbog ubistva, a od Kibeove smrti prebačen je u samicu. Protiv njega još nije pokrenut postupak.

Ubijeni Kibe bio je osuđen na više doživotnih robija zbog silovanja i brutalnog ubistva najmanje sedam žena. On se tereti da je tokom 30 godina mučio, silovao i ubijao svoje žrtve. Prvo je osuđen 1991. na doživotnu robiju zbog ubistva Dersi Frakenpo (17).

Devojka, koja je pobegla iz svog doma u Sijetlu, nestala je u Zapadnom Sakramentu, a njeno nago beživotno telo pronađeno je 1987. godine nedaleko od jezera Taho.

DNK sa šest drugih ubijenih žena povezale su Kibea sa njihovim ubistvima. Veruje se da su sve žene ubijene u periodu od 1977. do 1987. godine.

On je 2008. priznao da je kidnapovao, silovao i ubio šest žena. Priznao je ubistvo Lu Elen Burlej koja je nestala 1977. godine. Lu je otišla na razgovor za posao i više se nikad nije vratila. Njeni ostaci pronađeni su tek 2011. godine. Veruje se da je vezana, silovana i potom ubijena.

Stefani Braun (19) je silovana, zadavljena, a njeno telo je potom bačeno na deponiju. Veruje se i da je Kibe ubio Sabru (26) nakon što joj se pokvario automobil na putu I-5. Ona je sela u automobil čoveka koji joj je ponudio pomoć. Njeno telo pronađeno je tri meseca kasnije.

Još jedna devojka je pronađena zadavljena na putu I-5, pet meseci nakon nestanka. Imala je 21 godnu.

Tužioci su na suđenju tvrdili da je Kibe, koji je voleo da skače padobranom, koristio sajle da vezuje svoje žrtve.

Odeću žrtava je sekao uvek i isključivo krojačkim makazama koje su pripadale njegovoj majci. Uvek bi zadržao parče tkanine, kao i pramen kose žrtava.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR