Glas Javnosti

OTKRIO TAJNO SKROVIŠTE ESKOBARA: Bratanac narko-bosa pronašao 18 miliona dolara, ali NIJE VREDELO muke (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Urbana legenda ili činjenica je da je jedan od najvećih vođa narko-kartela, Pablo Eskobar, imao veliki broj skrovišta sa novcem zarađenim od trgovine narkoticima, a dokaz je upravo otkriće jednog od njih.

Bratanac pokojnog vođe kolumbijskog narko-kartela Pabla Eskobara, Nikolas Eskobar, otkrio je jedno od njegovih skrovišta s 18 miliona dolara. Nikolas Eskobar je rekao da je skrovište bilo u njegovoj kući u Medeljinu, gradu u kojem je carovao poznati narko-bos imao sjedište.

Kako kaže, "ukazanje" ga je dovelo do određenog dela kuće gde je otkrio zalihu u smrdljivoj plastičnoj kesi. Decenijama stare novčanice bile su u toliko lošem stanju da su neupotrebljive.

U kesi je bio i grumen zlata, komunikacijski uređaji, snimci, pisaća mašina, olovka i kamera s filmom koji nije mogao da se razvije. Priče o Eskobarovim skrovištima još kruže Medeljinom.

Nikolas Eskobar, sin Pablovog brata Roberta, ponosi se srodstvom s narko-bosom, a kaže kako je pronašao već nekoliko skrovišta.

Jedan od najbogatijih kriminalaca u istoriji, Pablo Eskobar, imao je milijarde dolara godišnjih prihoda. Optužen za oko 6000 ubistava, a ubijen je 1993. u u Medeljinu kada je imao 44 godine.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR