Glas Javnosti

ОД СВИТАЊА ДО СУМРАКА: “Корона журке” на Флориди згражавају надлежне (ВИДЕО)

Svet
Autor: Новости/jutarnji.hr

Без обзира на пандемију млади се оглушили о апеле стручњака и похрлили на плаже

Упркос томе што је у САД досад  забележено више од 4500 случајева заразе корона вирусом, a број преминулих достигао 79, млади Американци  и даље не маре за упозорења стручњака и игнорише савете о карантину који би спречио ширење вируса корона.

Снимци са плажа широм Флориде показују да се стотине, ако не и хиљаде младих људи, махом студената, оглушује о апеле да остану кући. Млађарија је окупирала кафиће и ресторане, не придржавају се правила о држању на барем метар и по удаљености једни од других. Не фали ни алкохола, а америчке власти због неодговорна понашања млађих грађана сад прете и новчаним казнама, али и затвором.

- 'Пролећни распуст' у Мајамију дефинитивно се завршио - изјавио је градоначелник Дан Гелбер.

- Имате мајке, имате баке, можда и прабаке. Тај вирус за њих може бити изузетно опасан - поручио је америчкој младежи.

Уз 149 оболелих и четворо умрлих од COVID-а-19 у самој држави Флорида, од којих су многи тинејџери или особе у раним двадесетима, медицински стручњаци и савезне власти затражили су отказивање свих догађаја на којима учествује више од 50 људи.

Сличние проблеме с неодговорним студентима прошли викенд имала је и Ирска. Како је пренео портал Waterford Live у Корку, Галвеју, Даблину, Вотерфорду и Лимерику организовани су тзв. ""covid/virus  журке" на којима су млади - пијанчили.

- Згрожен сам таквим себичним и крајње неодговорним понашањем - коментарисао је један професор експерименталне имунологије са Тринити универзитета.

- Важно је схватити да се друштвено дистанцирање треба спроводити стално. Нема смисла не ићи у школу или на факултет, ако ћете се и даље окупљати у теретанама, кућама, пабовима...

Ви млади можда се и нећете разболети, али можете ширити COVID-19 својим бакама и декама, другим рањивим одраслим особама и медицинском особљу које је толико битно у борби против ширења вируса корона - упозорио је лекар Дилан Мареј.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR