Glas Javnosti

Норвешка донирала Србији пет милиона евра

Svet
Autor: Glas javnosti / RTS

Председник Србије Александар Вучић захвалио је на помоћи амбасадору Краљевине Норвешке у Србији Еугену Јелстаду, који га је обавестио о донацији од пет милиона евра у борби против коронавируса.

"Хвала на огромној помоћи. Хвала што сте показали не само симпатије него и стварно пријатељство у тешким временима", написао је Вучић на Инстаграму.

У изјави после састанка с норвешким амабасадором, Вучић је рекао да исказује огромну захваланост норвешкој држави и народу.  

Истакао је да је реч о великој пријатељској помоћи и подршци коју Норвешка пружа у најтежим тренуцима за Србију.  

"Важно је да је Норвешка, која је била угрожена нападом коронавируса, пронашла довољно воље и снаге да помогне Србији, која је данас сасвим извесно у тежој позицији, и због снаге нашег здравственог система и због других објективних фактора", рекао је Вучић. 

Амбасадор Јерн Еуген Јелстад истакао је да је Норвешка искрен пријатељ Србије и жели да помогне српском народу, иако се и сама суочава са највећим изазовом до сада.

Рекао је да глобална пандемија коронавируса не само да утиче на нашу свакодневицу већ представља претњу по људске животе.

Нада се, каже, добрим вестима и кад је реч о помоћи Србији да набави додатне респираторе, уз ангажман Норвешке.

 Указао је да у Норвешкој контаминација коронавирусом стално расте, и да се земља суочава, као и друге државе, са изазовом у повећању капацитета борбе против тог изазова.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR