Glas Javnosti

NI VOŠTANI TRAMP IM VIŠE NE TREBA: Posetioci UDARALI I GREBALI figuru bivšeg predsednika SAD-a, kustos muzeja je uklonio (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

U Muzeju voštanih figura u Teksasu posetioci su svoj bes iskaljivali na figuri Donalda Trampa pa su radnici i kustos doneli odluku da se ukloni iz stalne postavke.

Muzej voštanih figura "Luis Tiso" iz Teksasa suočio se skoro sa neobičnim problemom. Naime, njihovu voštanu figuru, koja prikazuje bivšeg američkog presednika Donalda Trampa, posetioci su počeli da napadaju, gotovo svakodnevno. Ne bi prošao ni dan a da je neko ne bi udario pesnicom ili izgrebao. Ni obezbeđenje muzeja nije moglo da zaustavi ovakve napade.

Na kraju, Trampova figura je bila toliko oštećena da su morali da je sklone u magacin. Ovaj muzej nije jedini koji se suočio sa sličnim problemima. Naime, u Berlinskom muzeju voštanih figura, Madam Tiso, osoblje je iz preventivnih razloga moralo da skloni svoju voštanu figuru Trampa pred izbore održane u SAD.

Kada su zvanične ankete izašle i kad je bilo jasno da je Bajden u prednosti, uprava muzeja se odlučila da ne izaziva sudbinu i da figuru stavi u magacin. Po rečima njihovog menadžera, to su uradili u strahu od mogućeg vandalizma, pošto su figure političara uvek privlačile negativna osećanja.

- Ovde u muzeju "Madam Tiso" u Berlinu, odlučili smo da iz prestrožnosti sklonimo Trampovu figuru. Kada figura predstavlja nekog političara, napadi su gotovo izvesni.

Trampova figura nije jedina koja je napadana. Slično su prolazile i figure bivših presednika SAD Džordža Buša i Baraka Obame, kojim su gnevni posetioci muzeja otkidali nos i uši.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR