Glas Javnosti

"НЕ, НИКАДА": Амерички председник поново претио Мексиканцима, па натрчао на "ЗИД"!

Svet
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 30.05.2018.

Амерички председник поново је оптужио Мексико да на ради ништа како би се зауставили илегални уласци у САД.

Он је поновио своју претњу, изнету још за време предизборне кампање, да ће Мексико, пре или касније, морати да плати изградњу зида, између САД и Мексика, који је у ствари Трампова замисао.

Зид је био једна од централних тема током Трампове кампање, подсећа Ројтерс и наводи да је амерички председник замислио да тако спречи велики број илегалних улазака у САД из Мексика, одакле долазе, како је сам више пута рекао, најокорелији криминалци.

Такође, зид је и највећа тачка раздора Америке и Мексика, будући да званичници с друге стране зида не гледају благонаклоно на Трампову замисао, коју је почео већ и да спроводи у дело.

"На крају, Мексико ће платити за зид", поручио је амерички председник маси окупљеној у Нешвилу. "Они не раде апсолутно ништа како би зауставили људе из Мексика, Хондураса и тамо неких других земаља да илегално улазе у САД...Не раде ништа да нам помогну", додао је Трамп.

Сат након Трампове поруке, добио је и одговор од мексичког председника Енрикеа Пења Нијете, који му је путем Твитера поручио: "Председнику Доналду Трампу: НЕ. Мексико неће НИКАДА платити за зид. Не сад, не никад. Искрено, Вексико (сви ми)."

Интересантно је, наводи Ројтерс, да је Пења ову поруку најпре написао на енглеском, а тек потом ју је написао и на шпанском.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR