Glas Javnosti

Na italijanskom kruzeru 33 zaraženih, a niko nije sišao s broda već mesec dana

Svet
Autor: Glas javnosti

Japanski zvaničnici saopštili su da su 33 člana posade na italijanskom kruzeru zaražena koronavirusom, što su pokazali testovi obavljeni posle prve prijave.

Italijanski brod Kosta Atlantik usidren je u Nagasakiju krajem januara zbog popravki i održavanja za koje je zadužen Micubiši. Brod ima 623 člana posade, uključujući japanskog prevodioca, ali za vreme popravki nikog nije bilo na brodu.

Zaraza je registrovana u utorak kada je prvi član posade, identifikovan samo kao strani državljanin, pozitivno testiran na virus. Niko od zaraženih nije imao ozbiljne simptome i svi su izolovani u jednokrevetnim sobama na brodu, rekli su zvaničnici, prenosi N1

Zvaničnici Micubišija rekli su da nijedan član posade nije napustio brod od sredine marta. Pre toga, bilo im je dozvoljeno da siđu s broda na obalu ako prodju temperaturne provere i pod uslovom da nisu nedavno putovali u zemlje visokog rizika kao što su Kina i Italija.

Zvaničnici Nagasakija istražuju kako i gde su se članovi posade zarazili.

Pojava korona virusa na brodu dodatno zabrinjava zbog bolničkog kapaciteta u Nagasakiju, gde su na raspolaganju samo 102 kreveta.

U Japanu je na snazi vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa, jer broj obolelih konstantno raste u državi koja ima najstarije stanovništvo na svetu i treća je po ekonomskoj snazi. U Japanu je zaraženo oko 11.500 ljudi, 280 je umrlo od posledica koronavirusa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR