Glas Javnosti

MOSKVA SPREMNA! Crvenim trgom će prodefilovati 11.000 vojnika (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Na poligonu Alabino kod Moskve održana je proba vojne parada povodom Dana pobede, koja će biti održana tradicionalno 9. maja na Crvenom trgu.

Ove godine na Paradi pobede Crvenim trgom prodefilovaće 11.000 vojnika, rečeno je u ruskom Ministarstvu odbrane. Na paradi će biti prikazana 131 jedinica savremenog naoružanja i vojne opreme, kao i 77 aviona i helikoptera, prenosi RIA Novosti.



Prema navodima Ministarstva odbrane, u sastavu 33 paradne jedinice pešadije na poligonu Alabino bili su uključeni studenti i kadeti vojnoobrazovnih ustanova Ministarstva odbrane i drugih bezbednosnih struktura, oficiri, vodnici i vojnici formacija Zapadnog vojnog okruga Rusije. Takođe su učestvovali i učenici Suvorovske i Nahimovske škole, kadetskog korpusa, pripadnici pokreta „Junarmija“, tereški i kubanski kozaci.



U sastavu mehanizovanog konvoja na poligonu prošla su vozila visokog stepena zaštite „Tajfun“, borbena vozila pešadije BMP-2, BMP-3 i „Kurganec 25“, tenkovi T-72B3M, T-90M „Proboj“ i T-14 „Armata“, operativno-taktički raketni sistemi „Iskander M“, haubice „Msta S“, višecevni bacači raketa „Tornado G“, sistemi PVO „Tor M2“, „Buk M3“, S-400 „Trijumf“, tehnika vazdušno-desantnih snaga i raketnih snaga strateške namene. Kamionima su transportovani udarni roboti „Uran 9“.



Istovremeno, pres-služba Severne flote Rusije saopštila je da će više od 1.300 vojnih lica i 62 jedinice borbene i istorijske tehnike učestvovati na vojnim paradama u Murmansku i Severomorsku povodom Dana pobede, piše Sputnjik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR