Glas Javnosti

Mnoge zemlje sveta na prvoj liniji borbe zajedno sa Italijom

Svet
Autor: Glas javnosti

Iz različitih zemalja lekari specijalizovani za borbu protiv korona virusa stali su na prvu liniju sa italijanskim kolegama u najugroženijim područjima

Kina sa ogromnom pomoći i timovima lekara specijalista koji su došli da pomognu u najugroženijim područjima, Rusija i pomoć koja će stizati svakodnevno sa ogromnim avionima i značajnim timom lekara i medicinskog osoblja, jutros Kuba sa 52 lekara i sanitarna radnika – Italija nije sama.
 

Iz različitih zemalja lekari specijalizovani za borbu protiv korona virusa stali su na prvu liniju sa italijanskim kolegama u najugroženijim područjima i svi govore istim jezikom „u ratu smo protiv nevidljivog neprijatelja i borićemo se i pobedićemo, Italija nije sama“.

Maske u milionima komada, ventilatori za pluća, tamponi za  dijaghnostifikovanje virusa, aparati za dijagnostiku, tehnološko sanitarna oprema, kamioni za dezinfikovanje ulica sa ekipom vojnika iz Rusije koji će se time baviti.

Kada slete avioni i izađe medicinsko osoblje iz jedne zemlje ispred njih vidimo  transparente „Niste sami, mi smo sa vama“ i sa raznim porukama koje nose nadu ovm beskrajno ugroženom stanovništvu. „Od Rusije s ljubavlju“, sa srcem u bojama italijanske trobojnice na svakom kamionu koji izlazi iz aviona, jedan za drugim stizaće sa pomoći, prvi je stigao na aerodorm „Pratika di Mare“ u blizini Rima.  

Gotovo istovremeno na milanski aerodrom „Malpensa“ sleteo je avion sa Kube, stiglo je 53 lekara i bolničkog osoblja, koji odmah odlaze u bolnicu u mestu Krema, kod Kremone, gde je dramatična situacija po broju zaraženih i preminulih, a sa manjkom sanitarnog materijala i aparata za disanje.

U ovoj nikada do sada neviđenoj nevolji prepoznaju se zemlje prijatelji koje nemaju potrebu da objašnjavaju zašto su ovde – oni su samo s  ljubavlju i odgovornošću na prvoj liniji u borbi protiv korona virusa u Italiji.    

 

Izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR