Glas Javnosti

KRVAVI VIKEND U ČIKAGU: Devojčica upucana u leđa za vreme Praznika rada (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Neredi u Americi ne jenjavaju, a najnovija smrt je potresla mnoge. Devojčica od osam godina upucana je u leđa dok se pucalo u njene roditelje, a to je samo jedna od 10 smrti samo za vreme vikenda.

To je najnoviji smrtonosni praznični vikend u trećem po veličini gradu u SAD, jer je i više od 50 ljudi ranjeno u pucnjavama širom grada od petka do pred ponoć ka utorku, preneo je AP.

Devojčica, čiji su roditelji teško ranjeni, šesto je dete mlađe od 10 godina koje je ubijeno u Čikagu od kraja juna, prema podacima koje je sakupio "Čikago San Tajms".

Posebno je bio krvav vikend za Dan nezavisnosti početkom jula, sa 17 ubijenih i 70 ranjenih u oružanom nasilju. Među smrtno stradalim bili su i sedmogodišnja devojčica i 14-godišnji dečak.

Zaključno sa nedeljom, Čikago je prijavio 524 ubistva ove godine. To se upoređuje sa 345 ubistava u 2019. godini, 399 u 2018. godini i 473 u 2017. godini, kada se posmatra isti vremenski period.

Sve u svemu, navodi AP, nasilni kriminal u Čikagu je trend koji se ogleda i u Njujorku, Filadelfiji i drugde. Stručnjaci ukazuju na više razloga, uključujući veliku nezaposlenost, pandemiju i više besa zbog policijske brutalnosti.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR